Er zijn zeker genoeg redenen om aan te nemen dat Nvidia-aandelen (NASDAQ: NVDA) op dit moment rood staan. Traditionele waarderingsstatistieken zijn hoger dan ooit voor de chipgigant. De koers/winstverhouding ligt momenteel boven de 90 en is daarmee slechter dan zo’n 83% van de branchegenoten.

 

Maar Raad eens? Het maakt op de lange termijn niet uit, want er zijn veel meer redenen om aan te nemen dat het zal stijgen. Er is misschien een tijdelijke afkoeling, maar de zakelijke vooruitzichten zijn beter dan ooit.

 

Ik zou zeggen dat de NVDA-aandelen terecht zo hoog zijn als in de afgelopen vijf weken.

 

 

Q1-resultaten spreken boekdelen

Er kan heel weinig slecht worden gezegd over de Q1-resultaten van Nvidia. De omzet steeg enorm ten opzichte van het voorgaande jaar en met 13% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De nettowinst is vorig jaar meer dan verdubbeld, 31% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het algemene zakelijke en financiële plaatje was uitstekend.

 

En van bedrijf tot bedrijf waren de zaken net zo positief. De game-inkomsten zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. En elk van Nvidia’s datacenter-, professionele visualisatie- en automobielbedrijven zag ook omzetgroei. aandelen.nl is duidelijk.

 

7 aandelen die grote winnaars kunnen zijn van stijgende rentetarieven

De enige twijfelachtige zwakte was dat de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten met 9% daalde ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Zelfs dat zou kunnen worden verklaard door de 317 miljoen dollar aan investeringen van het bedrijf.

 

Als gevolg van deze resultaten steeg het NVDA-aandeel van $ 546 medio mei naar $ 800 deze week. De prijsgrafiek suggereert dat aandelen een tijdje zijwaarts kunnen bewegen, maar de meesten geloven dat het hoger zal blijven.

 

 

Als de meesten geloven dat het zal blijven stijgen, wat zou het dan in de problemen kunnen brengen?

 

Evaluatie en gaming zorgen

Een van de grootste zorgen over het vertrek van Nvidia uit de pandemie is dat de inkomsten uit gaming zouden kunnen stagneren. De pessimistische stelling is dat naarmate de pandemie afneemt, gaming Nvidia ook naar beneden zal slepen.

 

Gaming droeg in het eerste kwartaal $ 2,76 miljard bij aan Nvidia’s omzet van $ 5,66 miljard. Maar dat argument berust op het idee dat gamen pas populair werd omdat we door de pandemie opgesloten zaten. Het is net zo gemakkelijk om te geloven dat de trend zich voortzet en dat de pandemie de trend alleen maar heeft aangewakkerd.

 

Dan is er het idee dat Nvidia zou moeten vallen omdat het te duur is.

 

Niets nieuws

Het feit dat Nvidia technisch overschat is, zou voor niemand nieuws moeten zijn. Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, heeft het een zeer hoge P / E-ratio. De andere waarderingscijfers van het bedrijf zijn ook scheef. Nvidia’s prijs/boek- en prijs/verkoopverhoudingen behoren tot de laagste 5% in de halfgeleiderindustrie.

 

Maar deze zorgen zijn niets nieuws en het feit blijft: Nvidia zit sinds eind 2018 in een lange opwaartse trend. Iedereen die er de afgelopen twee en een half jaar tegen heeft ingezet, heeft verloren. NYSE aandeel koers wordt gelanceerd.

 

Beleggers zullen bereid blijven royaal te betalen voor een dollar van hun winst en vele malen hun boekwaarde zolang het warm blijft. Velen geloven dat Nvidia wakker zal blijven.

 

Er is een gemakkelijke manier om te peilen of beleggers denken dat de prijzen van Nvidia zullen dalen. Het is er een die we vaak associëren met lage, volatiele meme-aandelen in plaats van NVDA. Dit is korte rente.

 

 

Het short rate-volume voor Nvidia is vorige maand met 6,29% gedaald. Dus deze beleggers gaven duidelijk het idee op dat de aandelen zouden dalen.

 

Breng weg

Wall Street gelooft duidelijk dat dit precies is wat er gaat gebeuren. De afgelopen dagen hebben analisten van Wells Fargo (NYSE: WFC), Tigress Financial en Raymond James (NYSE: RJF) hun koersdoelen verhoogd naar tussen $ 875 en $ 920.

 

Er zijn veel meer mensen die in NVDA geloven dan niet. Dezelfde oude verhalen volgen, maar degenen die hierin investeren, zullen met een groter tij te maken krijgen.

 

Op het moment van schrijven had Alex Sirois (noch direct noch indirect) posities in de in dit artikel genoemde effecten. De meningen in dit artikel zijn die van de auteur en zijn onderworpen aan de richtlijnen voor het plaatsen van berichten van InvestorPlace.com.